Form Forum Studio Blogg - Stockholm

Form Forum Studio Blogg - Stockholm

Art - Design - Handicraft - Studio

Information om verksamheten i och kring Form Forums ateljé/studio; tidigare i Vallby på Österlen med galleri, numera i Stockholm.

Om tavlan "m/s Fortuna"

Form Forums ateljé/studioPosted by Form Forum 2019-03-26 20:29:14

En ikonisk plats, ett ikoniskt vrak och ett ikonisk industriminne som sammanflätats symboliskt med en liten del av min livshistoria i ett ikoniskt konstverk.

Så många osannolika länkar som binder samman en del av min livshistoria med så många personer på denna plats!

Ännu mer osannolikt är att tavlan nu hittat en vägg och ett hem på gångavstånd från denna plats!"m/s Fortuna eller kärleken förlist" är en stor tavla; 120 x 90 cm, som jag målade 1984. Den ingick i min retrospektiva utställning i Ljugarn, sommaren 2018, där den väckte mycket uppmärksamhet.

Lite om platsen och båten m/s Fortuna:

Det mest framträdande landmärket på Norsholmen är en industrilämning från 1910-talet. Under första världskriget byggdes här en utskeppningshamn för gotländsk kalksten. Verksamheten lades ned efter bara några år, sannolikt för att kalken inte höll tillräckligt bra kvalitet. I dag återstår ett högt betongfundament och tre stora stenhögar på halvöns sydöstra kust. Kalken transporterades på en smalspårig järnväg ut till Norsholmen, vars banvall i dag används som en gångstig.
Längst ut på udden finns en mindre fackverksfyr, ”Norsholmens fyr”. Strax innanför den ligger stångmärket ”Norsholmens stång”.

Det finns flera skeppsvrak utmed Norsholmens kust. Det tyska lastfartyget Fortuna, som förliste i en höststorm 1969, ligger tydligt ovan vatten längst ute på udden.[4][8] Fartyget var på väg med en last av kaustiksoda från Örnsköldsvik till Antwerpen.

Mer om båten se http://www.stigstigfinnare.se/40461969  • Comments(0)//blogg.formforum.net/#post96

Konstverksgalleri

Form Forums ateljé/studioPosted by Form Forum 2018-07-23 22:25:54
Nu är mitt bildgalleri åtkomligt igen på www.formforum.net! Se i menyn: "Galleri - Egen konst".

One.com hade ändrat länken i samband att de gjorde om sitt galleriverktyg till one.photo! Den nya layouten är dock sämre. Nu måste man välja info när man väljer en bild; för att få reda på uppgifter om bilden; titel, teknik, mått m.m.

I konstgalleriet hittar man många äldre och aktuella verk; även arbeten från studieåren på akademierna. Där visar jag verk som är privata, sålda eller till salu; alster som tidigare ställt ut i olika sammanhang eller som aldrig visats.

Galleriet är fortfarande under uppbyggnad. Kategorierna kompletteras eller skapas, likaså informationen som hör samman med varje bild.

Kontakta mig om ni har frågor!

För galleriet se hemsidan www.formforum.net eller använd länken nedan!

http://konstgalleriet.formforum.net/#collections"m/s Fortuna eller kärleken förlist": 1984. Olja/akryl på duk 120x90. Ett av de äldre verken som jag nu presenterar.

  • Comments(0)//blogg.formforum.net/#post87

Höstutställning och vernissage på Galleri Svea

Form Forums ateljé/studioPosted by Form Forum 2016-10-18 19:00:17

"På vandring". En liten konstnärlig resa genom tid och rum!
En pop-up utställning, efter tiden på Österlen!

I denna utställning visas huvudsakligen akvareller men även enstaka verk i diverse tekniker. Jag hoppas även kunna få plats för några äldre verk.

Bildtemat domineras av en vandring genom platser, landskap, miljöer vid olika tidpunkter under de senaste åren. Jag har fångat ögonblick eller stämningar vid olika tider, säsonger eller väderlek.

I akvarelltekniken har jag arbetat i många format, från mindre till större blad; och även formaterat om större blad till ibland flera mindre, för att rama in intressanta delar.


Pågår 19 till 24 november

Välkomna på vernissagemingel, på Galleri Svea i Stockholm!
Köpmangatan 4; Gamla Stan.
Lördag den 19 november; 12.00-16.00!Om ni är förhindrade den 19 november är ni välkomna att titta in vid ett senare tillfälle, och göra mig sällskap en stund, fram till den 24 november!

Öppet även:
söndag den 20/9; 12.00-16.00 och sedan
måndag till torsdag; 12.00-18.00

Vernissagedagen, den 19/11, öppnar även julmarknaden i Gamla Stan; på Stortorget en stenkast från galleriet!

Kontakt: Jean-Paul: 070-713 11 15
formforum@glocalnet.net


Mer info; karta, vägbeskrivning, anmälan till vernissage m.m.
se:
FaceBook: www.facebook.com/events

All Events: http://allevents.in/stockholm/vernissage-jean-paul-darphin


Nedan några verk och bilddetaljer från utställningen


  • Comments(0)//blogg.formforum.net/#post77

Höstutställning i Stockholm

Form Forums ateljé/studioPosted by Form Forum 2016-05-25 14:50:27
Höstutställning på Galleri Svea i Stockholm - 19-24 november 2016!
Form Forum galleri övergår till Form Forum ateljé med pop-up utställningar!

Efter försäljningen av vår fastighet, i Vallby på Österlen, övergår verksamheten till endast min egen konstproduktion; som kommer att presenteras på olika platser och vid olika tillfällen.

När jag nu är tillbaka i Stockholm blir det naturligt att visa upp del av min produktion från åren på Österlen och ett urval av andra verk. Förhoppningsvis hinner jag även ta fram några nyheter till dess.

Så vis ses i november på Galleri Svea!
Köpmangatan 4, Gamla Stan, Stockholm.
Vernissage lördag den 19 november; kl. 12.00 - 16.00
Öppet lörd-sön, kl. 12.00-16.00 och mån-tors, kl. 12.00-18.00


  • Comments(0)//blogg.formforum.net/#post75

Konst på krogen!

Form Forums ateljé/studioPosted by Form Forum 2013-07-02 22:08:23
Nu hänger, över sommaren, del av min produktion på krogen "Branterögen" i Brantevik! Havs-, kust- och fiskemotiv som passar krogens profil.  • Comments(1)//blogg.formforum.net/#post43

Tillbakablick på akvarellproduktionen

Form Forums ateljé/studioPosted by Form Forum 2013-03-06 14:26:41
Under vintern påbörjade jag en satsning på akvarellmåleri, efter att under våren 2012 huvudsakligen ägnat mig åt akrylmåleri på duk.

Min erfarenhet av akvarellmåleri har hittills varit begränsad, däremot arbetade jag mycket med gouache under 60- och 70-talen. Det har därför varit en utmaning, ett experiment och en upplevelse, stundvis nervöst, att pröva sig fram i akvarellteknikens värld!
Jag valde att fortsätta med att skildra och fånga landskapen, ljuset och stämningarna från bygderna kring Vallby. Testade olika papperskvalité, tekniker, verktyg och framför allt format, som stegvis utökades.

Under påskveckan och konstrundan kommer jag att ställa ut resultatet av vinterns och vårens arbete; ca 25 akvareller i fyra olika format. Även så tidigare produktion av akryl på duk.  • Comments(0)//blogg.formforum.net/#post32

Våren kvar i ateljén!

Form Forums ateljé/studioPosted by Form Forum 2012-06-08 19:59:07
Nu är det högtryck på den konstnärliga produktionen! Ca 3 veckor kvar till vernissagen, och mkt kvar att producera, rama in, hänga m.m.

Ute på åkrarna har rapsfälten vissnat; men här i ateljén är de fortfarande i blom!  • Comments(1)//blogg.formforum.net/#post14

Jean Paul Darphin i ateljén

Form Forums ateljé/studioPosted by Form Forum 2012-05-19 22:16:21
Ateljéverksamheten i gång! Efter invigningen och konstveckan fortsätter nu arbetena med förbättringar och slutförande av detaljer i utställningslokalerna med tillhörande utrymmen. Men nu används stora utställningslokalen som ateljé. Nu arbetar jag för fullt med att producera sommarens konstutställning med mitt måleri.
  • Comments(0)//blogg.formforum.net/#post13