Form Forum Studio - Stockholm

Form Forum Studio - Stockholm

Art - Design - Handicraft - Studio

Information om verksamheten i och kring Form Forums ateljé/studio; tidigare i Vallby på Österlen med galleri, numera i Stockholm.

Konstnärsgruppen Haka på Form Forum

Form Forums galleriPosted by Form Forum 2014-06-01 20:29:39

Haka på!

Mellan den 28 juni och den 11 juli, ställer hela konstnärsgruppen HAKA ut på Form Forum i Vallby.


HAKA är en konstnärsgrupp från Uppsala, som fyllt 10 år, och består av 5 driftiga konstnärer med tunga meriter i konstvärlden: Helena Laukkanen, Agneta Forslund, Katarina Sunkvist-Zohari, Anna-Karin Brus och Natasha Dahnberg. Medlemmarna delar ateljé och arbetar ofta experimentellt med olika tekniker.

De har också redan ett betydande internationellt samarbete med andra konstnärer och institutioner. Till exempel driver haka Köttinspektionen; en lokal som i år omvandlats till ett alternativt kulturhus i Uppsala tillsammans med en teatergrupp och ett danskompani. Action in Art var den allra första utställningen som öppnades 1 maj i år, den fick ett stort genomslag i riksmedia (presenterades både på Kulturnyheterna i TV och P1 på radion) och etablerade därmed Köttinspektionen som ett viktigt inslag i kulturlivet i Uppsala och Sverige.

När HAKA ställer ut på Österlen i sommar, kommer de att visa konstverk i vitt skilda tekniker och olika uttryck.

Helena Laukkanen rör sig i ett spännande gränsland mellan teckning och måleri, mellan det vardagsnära och svårgripbara.

Agneta Forslund har gått från att gestalta overklig verklighet till verkligt abstrakt, i en helt ny serie intressanta målningar.

Katarina Sundkvist Zohari låter det universellt personliga ta form i organiska lerskulpturer.

Anna-Karin Brus visar sin serie ”Vanitas”, en uppdaterad associationsrik variant av 1600 talets blomstermåleri.

Natasha Dahnberg belyser viktiga politiska och personliga ämnen, ömson i videokonst och ömsom i måleri, en givande växelverkan.Vid sidan av utställningen bjuder de på två kostnadsfria programpunkter:

3 juli; kl.16. ”Live skulptering”. Katarina Sundkvist Zohari berättar om den intressanta processen och visar rent praktiskt tillvägagångssättet hur hon skapar sina skulpturer.

9 juli; kl. 16. ”Brus av Brus”. Anna-Karin Brus bjuder på en musikalisk performance. Med sin bakgrund som musiker i det okonventionella popbandet Differnet, technopopbandet Liminals, samt som ena halvan duon Brus/Bodén som gjort flertalet ljudkonstverk, installationer och performances de senaste åren, utforskar Anna-Karin Brus nu själv vad hennes efternamn betyder.

I övrigt öppet alla dagar 13.00-17.00 !!!

Mer om HAKA: se www.haka.nu  • Comments(0)//blogg.formforum.net/#post55